sunnuntai 28. elokuuta 2011

"maukase, jos sulla on matoja"

Löysin pöytälaatikostani erään ruokapäiväkirjan, taitaapi olla hoitsukoulun ensimmäisen (tai toisen) vuoden tehtäviä. Ajattelin tänne tunkaista otteita siitä, ikään kuin anteeksipyynnöksi silloiselle kotitalouden opettajalleni. 

"Mia Vikmanin ruokapäiväkirja (tein tämän itsestäni, koska kukaan muu ei suostunut antamaan minulle vyötärönympärysmittaansa)

En ole tehtävänannosta nyt täysin varma, sillä hukkasin tehtävänantolappusen jonka sain, mutta toivoisin että tästä tulee edes kelvollinen. Tein tämän kahden viikon ajalta, vaikka en kykene muistamaan kuinka pitkältä ajalta tätä piti tehdä."

"Aloitetaan sukupuolestani; tietääkseni olen naaraspuolinen. Täytän toukokuussa 20 vuotta. Työni ei ole kovin raskasta, päätoimisesti käyn koulua. Koulussani on kyllä yllättävän paljon portaikkoja, ja niissä tulee urheiltua jonkin verran. Vähän aikaa sitten tein tiivistä istumatyötä, missä liikuntaa saivat vain äänihuulet, mutta otin lopputilin. "

"Liikuntaa harrastan vaihtelevasti, joskus innostun lenkkeilemään, uimaan ja voimistelemaan aivan mielettömästi, ja joskus saattaa mennä kuukausiakin vain lihoessa ja juopotellessa. Nyt olen taas aloittamassa ns. terveellistä kautta; lenkillä on tullut käytyä noin kerran päivässä (juoksemassa vallan), ja muutenkin hyötyliikuntaa harrastan aina kun mahdollista."

"Ruokahaluni on pilvissä jos liikun enemmän, mutta on myös kausia kun en syö juuri mitään. Hyvän ruoan valmistusmahdollisuudet minulla toki on, tarvittavat välineet ja säilytystilat minulla on (mitä nyt pakastin on vähän ahdas). Osaan kyllä tehdä ruokaa, olenhan sentään talouskoulun käynyt ihminen."

"Keskiviikko:
     
       - aamupalaksi miltei kattilallinen puuroa ja voisilmä (tosin jätin vähän kuumaa puuroa kissalle, että se voi kiertää sitä) ja   lasillinen vettä
·         - välipalaksi näkkileipää ja kokonainen kurkku
·         -iltapalaksi lukuisia alkoholiannoksia
·         -yöpalaksi herkkuvoileipä (paahtoleipä, sulatettua juustoa, kurkkua, tomaattia, sweet chili saucea)"

"Tostai:
·         -aamupalaksi ämpärillinen vettä
·         -seitsemän kirsikkatomaattia, koska opettelin syömään niitä samalla tavalla kuin dr. house eräässä jaksossa
·         -iltapalaksi kolme pinaattilättyä, ja kolme kirsikkatomaattia, sillä halusin näyttää uuden taitoni vanhemmilleni ja kissalleni."
        

      Jjoo-o.

2 kommenttia: