keskiviikko 28. syyskuuta 2011

pulsujen puheenvuoro

Yleensä tekstien aluissa pitäisi olla jotain lämmittelyhöpinää ja kiusoittelevaa lähestymistä keskeiseen aiheesen, mutta nyt ajattelin anarkistisesti läjäyttää pähkinän heti alkuun imeskeltäväksi: miksi pultsareita vainotaan? Mitä pahaa he ovat sinulle, teille tai yleensäkin valtavirralle tehneet? 

"Ne rumentavat maisemaa."
Vastalause: Eivät rumenna. Minun mielestäni nokka pystyssä sipsuttavat, itseään parempana pitävät korppikotkat puolestaan rumentavat. Roskat rumentavat. Harmaat tehtaat rumentavat. Paljon mielummin katselen niittyä täynnä aamuisen iloisia puistokemistejä, kuin kymmentä Audia parkissa, mutta silti en mene jahtaamaan Audeja luudalla husien pois näköpiiristäni.

 "Ne valtaavat kunnon kansalaisten penkit!"
Vastalause: Pitäisikö heidän sitten istua jossain piilossa vai? En usko, että jos toverillisesti asettelisit ahterisi kahden rantojen miehen väliin, he tuskin pistäisivät pahakseen. Saattaisit jopa saada huikat heidän iloliemipulloistaan. Jos puolestaan istuisit ystäväsi kanssa penkillä, ja joku partahemmo istuisi teidän väliinne, tuskin antaisitte yhtä tervetulleen vaikutelman. Eivätkö he ole ihmisiä? Yhtä herkkä takapuoli heillä on kuin teilläkin.

"Ne kuseskelevat joka paikkaan."
Vastalause: Niin kuseskelevat lapset, koirat ja teinitkin. Eikä heitä silti jatkuvalla syötöllä mollata, haukuta ja pelätä. Sitä paitsi virtsa on steriiliä. Kusisin minäkin jos minua ei päästettäisi yleisiin vessoihin. Jos ette kestä puliukkoja vessoissanne, kestäkää huumaava virtsan tuoksu kauppojenne nurkilla. Ken leikkiin ryhtyy, hän leikin kestäköön vai miten se nyt oli.

"Ne huutelevat härskejä!"

Vastalause: Osta korvatulpat, parilla eurolla saa. Televisiosta sentään NÄKYY härskejä ja sitä sitten tuijotetaan silmät mollollaan illat pitkät, ja jaksetaan nillittää kuinka läheisestä puistosta joku huusi jotain rumaa. Menkää heidän seuraansa istumaan iltaa, takaan että kuulette todella mielenkiintoisia elämäntarinoita, ja niissä ei ole mitään härskiä.

"Ne aiheuttaa levottomuuksia."

Vastalause: Jos valtavirta kohtelisi pulsuja, kuin kohtelisivat itseään samaisessa tilassa, ei levottomuuksia syntyisi. Jos teiltä tullaan pummimaan tupakkaa, ja teillä sitä on tarpeeksi, antakaa nyt herranjestas se yksi savuke sieltä sitä tarvitsevalle. Se voi pelastaa jonkun ihmisen päivän.

Keskiviikon vuodatus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti