maanantai 30. tammikuuta 2012

ujoja ehdotuksia elämän varrelle osa.1

Työskentelen hoitoalalla. Kuten moni tietää, se on pääosin naisvaltainen ala. Usealle naisvaltaisella alalla työskentelevälle ihmiselle on käynyt niin, että on joutunut keskelle kissataistelun sotatannerta. Myrkyllisiä katsantoja vilisee ilmassa niin, että ei eteensä näe ja kahvihuoneen ilmapiiri on niin kireä, että automaattinen viirankiristinkin kalpenisi. Tunnelma on kuin villissä lännessä, osapuolet hapuilevat pistoolejaan ja lattialla pyörii pölypalloja. Kuulostaako tutulta? Onneksi olen aikani kuluksi keksinyt vaihtoehtoisia keinoja, joita voisi jokainen esimies ja osastonhoitaja ottaa edes kokeiluun.

Tiuskimisen ja suun maiskauttelun sijaan suosittelisin ensinnäkin rehtiä vapaapainiottelua. Hiukset ponihännälle, tekokynnet nurkkaan ja eläimellinen voima jylläämään. Ensin kyllä pitää muistaa takavarikoida mahdolliset aseet, nimittäin hoitajilla saattaa olla taskujen täydeltä insuliinikyniä, injektioneuloja tai vaikkapa käytettyjä vaippoja. Kiellettyä olisi myös vastapainijan huumaaminen, tai muunlainen lääkkeiden väärinkäyttö. Itseäänkään ei saa huumata tai vaikkapa turruttaa Xylocainilla (paikallispuudute), sillä se olisi epäreilua. Onhan se tietysti muutenkin kiellettyä, mutta vakavassa taistelutilanteessa ihmiset harvemmin ajattelevat mikä on sallittua ja mikä ei. Jos vapaapaini ei miellytä osallistujia, myös esimerkiksi mutapaini voisi olla tehokas välienselvittelytapa.

Vaka vanhan Väinämöisen aikana vaivaistaloissakin kiistan sattuessa ristiriidat hoidettiin suohon laulamalla tai loitsemalla. Loitsemista tietääkseni säestettiin kanteleella. Jos haluatte omalla työpaikallanne toteuttaa innovatiivisempaa tyyliä, laittakaa taustalle biitti soimaan ja järjestäkää kunnon rap battle. Jos ette tiedä kuinka homma etenee, katsokaa 8 mile. Mikrofonit käteen ja sylkemään riimiä, se jos mikä saa adrenaliinit liikkeelle. Se olisi mielestäni kuulemisen arvoista:

"Kattokaa ny totakin noitaa, tuskin osaa edes ketään hoitaa! Jos ei tiedä mikä on kulmataitos, sille nauraa räkäsesti tämä laitos! Mene kotiisi itkemään huutava kana, tai olet täällä kohta hoidettavana." 

"Minäpäs näin sinut kerran torilla, vapisit ja ajelit rollaattorilla.Sulla ei käy EDES SENSSISSÄ flaksi, kun ryppyjä löytyy tuhat ja kaksi. Suutarilla pysyköön sinunkin lesti, annan sulle riimini kohta rektaalisesti!"

Tai sitten ei. Jos mikään edellämainituista sovittelutavoista ei innosta, suosittelen lämpimästi myös kilvan ajoa, rauhanpiippua tai huutoäänestystä. Pitää ne paineet johonkin purkaa, etteivät ne kasaannu ja pulpahtele pintaan aikuisten naisten kissatappeluina, sillä jos joku asia minua pelottaa, niin juurikin ne.

Näkemiin ja kiitos.

2 kommenttia:

  1. Hahhahaaa!!! Mä oon kans ite hoitoalalla, tai toistaseks kyllä opiskelen vielä :D Oon töissä kaupassa ja oon kyllä huomannut molemmissa ammateissa, että kun on naisvaltanen ala, niin meno on just niin melkein tollasta!

    VastaaPoista